larklife – mikroliikkeiden pohjalta johdettua asiantuntevaa ohjeistusta

Käteen laitettavan, Bluetooth-tuetun ja värikkään pannan miljoonittain mikroliikkeitä keräävä kolmiakselinen kiihdytysanturi riittää siihen, ettei käyttäjän tarvitse itse kertoa älypuhelimelleen, jonka kanssa panta tietoa automaattisesti synkronoi, milloin käyttäjä juoksee ja milloin hän kävelee. Tämä poistaa yhden sellaisen tekijän, joka voisi saada käyttäjän vieroksumaan elämänlaatunsa parantamista itsemonitoroinnin kautta, sillä automaattitoimintaisuus on yleensä ottaen mukavampaa kuin se, että joutuu erikseen muistelemaan miten johonkin pitää valmistautua ja suorittamaan sen mukaiset toimenpiteet. Larklifeen, joka on yhtä kuin panta (päivä- ja yöpannat) + älypuhelinsovellus, sisältyy kuitenkin paljon muutakin kuten sen monipuolinen valmennussysteemi, unenlaadun seuranta, murkinoinnin seuranta (ateriat, välipalat yms.) ja tavanomaisemmat kalori- ja askelmittarit.

Jatkuvan käytön myötä larklife oppii käyttäjän uniikin sisäisen kellon ja löytää ne pienet muutokset, joita käyttäjä voisi tehdä kuten fyysisten harjoitteiden siirtäminen toiseen kohtaan, jossa energilataus olisi optimaalisempi ja ne hetket, jolloin käyttäjän olisi hyödyllistä lisätä mukaan pieni välipala. Kiihdytyssensorin tietojen avulla larklife voi seurata päivän aktiviteettitasoja, jotka larklife muuntaa asiantuntijatiedosta johdetuiksi ravitsemusvalmennusohjeiksi. Pannan yksittäisella ja ainoalla painonapilla voi merkitä ne kohdat, jolloin on esim. aterioinut ja älypuhelimen yksinkertaiseksi luodun ruokapäiväkirjan avulla käyttäjän on helpohkoa määrittää ja seurata tarkemmin, mitä on viime aikoina tullut syöneeksi.

Päiväkäyttöön on oma hienkestävä pantansa, yökäyttöisen pannan ollessa toisenlaisesta materiaalista valmistettu. Kiihdytysanturi kerää yölläkin tietoa käyttäjästään, mikä voi visualisoitavaksi informaatioksi muutettuna kertoa käyttäjälle paljonkin uutta asioista, joilla on ollut vaikutusta yöunen laatuun ja kestoon (nukahtamisajat, heräillä olemisen hetket ja öiset liikehdinnät). Tältäkin osin larklife tarjoaa asiantuntijoiden avustuksella tuotettuja vinkkejä ja suosituksia. Laite toimii vain iPhonen tai iPodin kanssa.

larklife

 

Leave a Reply