mPrinter – kun esitettävä mahtuu pienempäänkin paperiin

Laitteen ominaisuuksiin nähden suhteellisen riittävän ohjelmointirajapinnan tarjoava mPrinter on kooltaan hyvin pieni, musteeton, suoralämpöä käyttävä, USB:llä ja WiFi:llä varustettu tulostin. Tulostuvan kuitin leveys on 80 mm (200 dpi). Ohjelmallisesti siihen tulostetaan kertomalla tarpeistaan JavaScriptinä. Tällöin vaihtoehtoina on käyttää omaa mPrinteriä tai hyödyntää jaettua sellaista (verkon kautta), johon saa yhteyden OAuth-todennusprotokollan kautta.

Yksinkertaisimmillään tulostamiseen riittää suunnilleen seuraavanlainen koodirimpsu:

mprint.preparePrint(function(options) {
mprint.appendHTML(“kokeilusisältöä..”);
mprint.publish();
});

Mahdollisuutena on myös templaattien käyttäminen, jolloin tulostamista valmistelevassa metodissa käytetään appendHTML:n sijaan renderTemplate-metodia, jolle kerrotaan parametreinä mitä osia templaatissa halutaan korvata minkäkinlaisella tekstirimpsulla (voi sisältää myös HTML-koodia). publish-metodi toimisi jälleen varsinaisena tulostamisen käynnistäjänä.

mprint.preparePrint(function(options) {

var json = { title: “Sample title” };
mprint.renderTemplate(“body”, { data: json }, function(err) {
mprint.publish();
});
}

Templaatti, jota edellisessä koodiesimerkissä hyödynnettäisiin:

<hr style=”height: 20px” />
<h1 data-shadow-offset=”4″><%= data.title %></h1>
<hr style=”height: 20px” />

Jos olisi niin, ettei JavaScriptillä tulostaminen erityisesti kiinnosta, vaihtoehtoina on käyttää mPrinterin verkkopalvelua, jossa voi tuottaa tulostettavan tekstin samantapaisesti kuin kirjoittaisi sen tekstinkäsittelyohjelmassa, tai sitten iOS-käyttöjärjestelmällisille iPhone-, iPod- tai iPad-laitteille tarkoitetussa mobiilisovelluksessa kirjoittaminen ja sieltä suoraan tulostaminen.

mPrinter

 

Leave a Reply