Basis – elämänlaadun luontevasti mullistava älykello täydenteineen

Halutessaan kehittää Basis-älykellosta enemmän kuin yhden sensorin laitteen, joka keräisi dataa pelkän liikkeen perusteella, he kehittivät laitteen, joka “sulautuisi käyttäjän persoonaan”. Laitteen kehittäjät kertovat eri ihmisten kanssa käytyjen keskustelun, tutkimusten lukemisten ja erilaisten konseptien kokeilujen jälkeen päätyneensä huomioon siitä, että paras tapa saada ihmiset tekemään terveellisiä valintoja on integroida terveelliset tavat päivittäiseen elämään luontevasti, ilman väkinäisyyttä ja elämäntyyliä rikkovia sääntöjä ja sääntelyjä (eng. life-style altering regimes). Uuden systeemin piti olla sellainen, joka motivoi sisällyttämään yksinkertaisen, pysyvän muutoksen jokapäiväiseen elämään. Tämä systeemi monitoroisi unta ja aktiviteettitasoja, ehdotellen pieniä, mutta merkittäviä päivittäisten tai viikottaisten elämäntapojen muokkausta, tarkoituksena sellaisten parempien tapojen ja taipumusten luominen, joilla olisi pitkäaikaista parantavaa vaikutusta terveyteen. Käyttäjää ei saisi kuitenkaan pommittaa liialla tai tilanteeseen sopimattomalla datalla, jotteivat käyttäjät ylikuormittuisi tai turhautuisi tiedosta. Informaatio olisi kuitenkin se asia, jonka avulla käyttäjä pystyisi onnistuneesti huolehtimaan terveydestään.

Järjestelmään kuuluu 3-akselisen kiihdytysanturin sisältävän älykellon lisäksi verkkopalvelu ja mobiisovellus, joiden välillä tieto synkronoituu automaattisesti. Järjestelmä tekee joitakin asioita automaattisesti kuten luokittelee käyttäjän tilan nukkuvaksi tai aktiviteettiseksi. Laite kerää tietoa mm. sydämen sykkeestä, kehon liikkeistä, unen laadusta, hikoilusta ja ihon lämpötilasta, muodostaen näiden tietojen pohjalta selailtavaa aktiviteetti- ja unimetriikkaa. Järjestelmään sisältyy myös tapakortit (eng. Habit Cards), jotka pelillistävät terveellisiin tapoihin pyrkimyksiä (esim. “suunnittele ja toteuta säännöllinen heräämisaika”).

Toistaiseksi Basis on saatavilla vain Yhdysvalloissa. Myöhemmin on tulossa ohjelmointirajapinta verkkopalveluun, mikä mahdollistaa omien tietoen helpon itselleen haetuttamisen – olettaen, että taidot ja ohjeistus riittävät.

Basis

 

Leave a Reply