Deetectee – hämmentävän tarpeellista teknologiaa tunnistamiseen

Kerrottuaan tutkineensa olemassa olevia teknologioita kuten NFC, Bluetooth ja GPS Deetecteen kehittäjä, Edwin Braun päätyi siihen, ettei mikään näistä ollut riittävän kelpoisa henkilön tunnistamisessa niillä etäisyyksillä, joilla hän halusi tämän olevan mahdollista. Kehittelyn tuloksena syntyi patentoitu teknologia nimeltään Single Burst Optical Recognization, jota hän kehitteli yhdessä Brian Purdyn kanssa. Käytännössä tässä tietoturvallisessa innovaatiossa on kyse henkilöiden (tai kohteiden) nopeasta tunnistamisesta ja tarjolle asetettujen tietojen nopeasta mobiilista jakamisesta. Loppukäyttäjinä toimivien ihmisten lisäksi teknologian hyödyntäjinä voi olla niin yritykset ja organisaatiot kuin esim. mobiilien pelien kehittäjätkin.

Deetecteen teknologiasta ei vielä ole kerrottu laajalti ja yksityiskohtaisesti, joten sen toiminnan logiikkaa on tulkittava ns. rivien välistä (käytännössä pressimateriaalista). Kyse on siis nimenmukaisesti optisesta tunnistamisesta, sekä henkilön mukana kulkevaan älypuhelimeen asennetusta Deetectee-sovelluksesta, jonka välityksellä käyttäjä rekisteröi Single Burst Optical Recognition -tuetun laitteen, joka on pieni, vähävirtainen laite, joka toimii tandemissa älypuhelinten, tablettien ja tietokoneiden kanssa ja joka voi identifioida muita laitteita 20 metrin säteellä. Tämän laitteen voi integroida esim. älylaseihin.

Teknologian kerrotaan toimivan missä tahansa valaistusolosuhteissa. Jonkin matkan päässä sijaitsevan laitteen tunnistamisen jälkeen, tandemiin kytketty älypuhelin lähettää kyselyn Deetecteen pilvipalvelimelle ja hakee laitteen omistajan tiedot. Kyseisen laitteen omistaja voi kytkeä omasta älypuhelimestaan päälle erilaisia profiileja, joina haluaa muille ihmisille näkyä tai kytkeä koko tunnistettavuuden pois päältä. Lisäksi kerrotaan (potentiaalista hämmennystä aiheuttavasti), että sovellukset ja laitteet, joihin on sisällytetty Single Burst -teknologiaa, voivat tarjota itsensä tunnistettavaksi optisesti millä tahansa älypuhelimella. Sovellutuskohteina voivat olla esim. samanhenkisen ihmisen identifioiminen kahvilassa tai pääsyoikeuksien saaminen johonkin rakennukseen.

Deetectee
Deetectee’s invention of Single Burst will make Smartphones, wearable technologies more social and more secure

Leave a Reply