Leftronic – reaaliaikaista tilannetietoa omista lähteistä

leftronicanalytics

Se määrä yrityksiä ja ohjelmistokehittäjiä, jotka ovat keksineet tehdä sellaisen verkkopalvelun, jossa käyttäjä voi yhdellä silmäyksellä nähdä erilaisia mittaristoja ja tilannetietoja käyttämiensä verkkopalvelun tilanteesta esim. itseensä tai omaan yritykseensä liittyen, ei ole aivan vähäinen. Se on ehkä niitä ensimmäisiä ideoita, joita ohjelmistokehittäjille tulee mieleen, jos käydään keskustelemaan verkkopalvelujen rajapinnoista ja niiden kautta saatavan tiedon tuomisesta yhdessä paikassa tarkasteltavaksi. Tällaisia kojelautamaisia ratkaisuja kutsutaan varsinaisesti mashupeiksi. Tämä on kuitenkin vasta se osa tarjolle ja käytettäväksi asetettavan palvelun toiminnallista (funktionaalista) puolta, joka näille palveluille yhteistä ja siitä edespäin alkaa hienostuneempien, mahdolllisesti omaperäisten, sekä hahmotettavuudeltaan ja kognitiiviselta kuormitukseltaan muita palveluita paremmaksi kehittäminen.

Leftronicin näkemys mashupista, johon voi tuoda reaaliaikaisesti päivittyvää tietoa tarkasteltavaksi, on suunniteltu tarkasteltavaksi isolla ruudulla, mikä toiminee sitä paremmin, mitä parempi katseluympäristö on eli jos esim. toimistotilaan voidaan pysyväluonteisesti sijoittaa yksi iso näyttö, josta näkee helposti kauempaa ja ohikulkiessaan jotain olennaista ja reaaliaikaista tietoa, jolla on merkitystä yrityksen toiminnalle, niin sitten palvelu lienee löytänyt paikkansa.

Mittaristojen asettelu ja datalähteiden valinta tehdään Leftronic verkkopalvelussa, asettelun ollessa sinänsä järkevästi rajoitettu kohtuullisen väljän ruudukon määrittämiin kohtiin. Data- ja tietolähteinä voi olla jokin tarjolle asetetusta valikoimasta, vaihtoehtoina ollen mm. Facebook, Twitter, Youtube, Flurry, Keynote ja FreshBooks, sekä edistyneemmillä käyttäjillä tarkoitettu vaihtoehto, jossa pienellä ohjelmointikoodaamisella saa yhteyden muihinkin verkkopalveluihin, joista saa ohjelmallisesti ulos dataa ja vietyä Leftronicin käyttöön. Tehdyt kojelaudat voi jakaa verkko-osoitteen avulla, jolloin samaan näkymään pääsevät käsiksi kaikki, joilla tämä linkki on tiedossaan.

Leftronic

 

Leave a Reply