keht28
PEF-seurantaa lääkkeen kanssa ja ilman sitä
1. syyskuuta 2000

Tehnyt nyt kahden viikon PEF-seurannan ja toisen viikon Ventolinen kera. Kertoo, että viime aikoina hengitysoireet selvästi lisääntyneet, tosin kertoo kiinnittäneensä niihin paljon enemmän huomiotakin. PEF-tasoissa ei juuri vuorokaudenaikaista vaihtelua näy. Välillä lääkevaikutusta näyttäisi olevan ja välillä taas ei mitään eroa ole puhalluksissa ollut lääkepuhallusten aikana. Kuitenkin normaalitasolla, parhaimmillaan PEF 630. Huonoimmillaan 540. Huomannut, että hengenahdistusoire yleensä helpottaa, jos pienen määrän siideriä ottaa. Aikaisempaa jonkin verran rauhallisemman oloinen. Asiallinen. Keskustelun aikana ei mitään hengenahdistus- tai kuristustunnetta päällepäin esille. Hengitystiheys tavallinen. Mieleeni kyllä tulee, että olisi enemmänkin lihasjännityspohjaiselta perustalta lähtöisin, vähän paniikkihäiriötyyppisesti. Tarkistetaan vielä spirometria. Ilmeisesti kuitenkaan varsinaista hengityselinsairautta tai sydänsairautta ei pitäisi olla, kun hyvinkin 10 km jaksaa kävellä.

Tutkimusvälineet

PEF-mittari

Tutkimuskohteet

keuhkot

Tutkimustulos

Normaaliarvojen rajoissa

Mielipide

Hengitysoireet ovat todennäköisesti olleet oireita, jotka ovat johtuneet ruokavaliosta/ummetuksesta, sillä vaihtelu hyvin hengittävyyden/jaksavuuden ja nopean hengästymisen välillä on liian nopeaa, liittyäkseen mitenkään esim. astmaan tai mihinkään orgaaniseen vikaan.

Viitteet ja liitteet

Astman omahoito (artikkeli, Darwin Media Oy: Tohtori.fi)
Tämä sivusto esitti sisälletyn tietoaineiston ja tämän tiedon välisten keskinäisten suhteiden avustuksella väittämän, jonka mukaan kaikki esiintyneet negatiiviset oireet olisivat pysyneet poissa ja että saadut diagnoosit ovat olleet tarpeettomia, jos olisi vain osattu tutkia ja hoitaa oikein. Hypoteesina oli, että kaikki kuvaillut oireet ovat häivytettävissä, mahdollisesti jopa pelkällä ruokavalion säätämisellä. Lopputulemana oli, että kaikki oireet saatiin häivytettyä. Palvelimen resursseja muuhun käyttöön vapauttamiseksi, on kaikista yksittäisistä sivuista tuotettu automatisoidusti esigeneroidut versiot, joista yksi sivu on juuri paraikaa tässä esillä tarkasteltavaksesi.

Lue lisää PDF-dokumentista "Ryydyiksnä — Taustakertomus ja ideakuvaus".